De hulp inschakelen van een sexuoloog, wanneer doe je dat?

Seks is een manier om nader tot elkaar te komen en een intieme band met elkaar op te bouwen, en ook zeker te behouden tijdens een relatie.

Soms kan het voorkomen dat het niet helemaal gaat zoals je wilde op het gebied van seks. Vroeger heerste er een soort van taboe op seks, maar dat is niet langer het geval. Hierom is het eenvoudiger om problemen te bespreken met je partner of met een goede vriend(in).

In sommige gevallen kom je er zelf, of samen niet uit en in dit geval kun je de hulp inschakelen van een sexuoloog.

Waarom naar een sexuoloog?

Een bezoekje naar, of behandeling van een sexuoloog kan verschillende redenen hebben.

Een sexuoloog is er voor alle problemen op het gebied van seks. Heb jij bijvoorbeeld moeite om een erectie te krijgen of deze te behouden?

Heb je moeite met klaarkomen of doet seks pijn? Heb je vragen op het gebied van je seksuele voorkeur of zit je in de overgang en zit dit de seks in de weg?

Ook mensen met bijvoorbeeld een ziekte of een beperking die de seksualiteit in de weg zit kunnen bij een sexuoloog terecht.

Een sexuoloog zal een gesprek met je aangaan om erachter te komen wat het probleem is en wat jij graag veranderd zou zien. In de meeste gevallen zal je sexuoloog jou (en je partner) oefeningen en opdrachten meegeven.

Een wetenschappelijk sexuoloog is arts en kan je ook doorverwijzen naar een andere specialist. Denk in dit geval aan een fysiotherapeut of een uroloog bijvoorbeeld. Ook kan een sexuoloog medicatie voorschrijven en lichamelijk onderzoek verrichten.

Naar een sexuoloog, wel of niet doen?

Het is vrij logisch om een beetje te twijfelen om deze stap te zetten. Sommige mensen zijn erg open, maar veruit de meeste mensen zullen niet graag over seksuele problemen praten.

Ondervind jij problemen op het gebied van seks? Dan is het goed om dit als eerste te bespreken met je partner.

Samen kunnen jullie misschien tot een oplossing komen en kan je partner je (leren) begrijpen. Durf je dit niet, probeer dan eens een gesprekje met je beste vriend of vriendin.

Heb je meer hulp nodig om jouw seksleven te verbeteren of om seks of jezelf beter te begrijpen? Dan is er geen enkele reden om te twijfelen om een bezoekje aan een arts-uroloog te brengen!